Merk visie

Als Henkel zijnde hebben wij een verantwoordelijkheid!Ons doel is om u producten aan te bieden die: 

 

  • Voldoen aan de hoogste normen van internationale certificering.
  • De gezondheid van de installateur en de consument niet in gevaar brengen.
  • Geen concessies doen aan de prestaties.
Tangit levert consequent innovatieve producten, verzekerd door de Henkel Research & Development afdeling om een onberispelijk resultaat te garanderen. Het merk onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid door te voldoen aan de hoogste normen van internationale certificering.

 In navolging van deze duurzame ambitie introduceerde Tangit de eerste oplosmiddelvrije, 2-componenten reactieve acrylaatlijm voor het verlijmen van thermoplastische PVC-U of PVC-C leidingsystemen - RAPID.  

De gepatenteerde technologie werd ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen Global PD teams uit Dublin en Düsseldorf met een vooraanstaande Europese buizenfabrikant om een hoge productprestatie te garanderen samen met bijkomende voordelen zoals: 

 

  • Ideaal voor toepassing in grote afmetingen.
  • Gemakkelijke en schone behandeling (zonder druppels en spatten).
  • Goedgekeurd voor drinkwatertoepassing. 

Bovendien verbetert Tangit voortdurend haar kwaliteit om te voldoen aan de strengste eisen van de Drinkwaterrichtlijn

Drinkwaterleidingsystemen kunnen de waterkwaliteit beïnvloeden en daarom is het noodzakelijk dat ze zonder gevaarlijke chemicaliën en materialen worden geïnstalleerd. De nieuwste regelgeving in sommige Europese landen verbiedt reeds lijm voor leidingen die agressieve oplosmiddelen bevatten, om migratie naar het drinkwater te voorkomen. Toch zijn installateurs zich nog maar weinig bewust van dit onderwerp, wat leidt tot het gebruik van onveilige producten, en daarom moet het onderwerp wereldwijd worden gepopulariseerd.

Tangit PVC-U PLUS is de eerste Henkel-pijplijm die GEEN THF/CHN oplosmiddelen bevat, die als kankerverwekkend bekend staan. 

Het inademen van deze oplosmiddelen kan de neus, keel en longen irriteren, en bij regelmatig contact - de gezondheid onherstelbaar schaden. 

Daarom streven wij ernaar altijd de meest duurzame en veiligste oplossingen voor drinkwaterleidingsystemen en de gezondheid van installateurs te bieden, in overeenstemming met de nieuwste internationale normen, en het bewustzijn over deze onderwerpen bij fabrikanten, klanten en eindgebruikers wereldwijd te vergroten om een veilige installatie van leidingen te garanderen.